• Посилання скопійовано

В Україні з 2018 року буде скасовано державну систему сертифікації

З 1 січня 2018 року втратить чинність Декрет “Про стандартизацію і сертифікацію”. Відповідно Мінекономрозвитку пропонує також скасувати 11 нормативно-правових актів, що були розроблені на виконання вимог цього Декрету

В Україні з 2018 року буде скасовано державну систему сертифікації

Як відомо, правові та економічні основи державної системи сертифікації на території України визначені Декретом КМУ від 10.05.1993 р. № 46-93 “Про стандартизацію і сертифікацію”.  З метою реалізації його норм також було прийнято низку нормативно-правових актів, якими регулюється функціонування державної системи сертифікації (далі – Система).

Водночас, згідно з розділом Х Закону “Про технічні регламенти та оцінку відповідності” з 1 січня 2018 року Декрет втратить чинність. Тобто з цієї дати державна система сертифікації припинить своє існування.

З огляду на це, Мінекономрозвитку підготовлено проект наказу, яким передбачається визнати такими, що втратили чинність 11 нормативно-правових актів, що були розроблені на виконання вимог Декрету.

Перелік нормативно-правових актів, які пропонують скасувати, дивіться тут (завантажити)>>

Передбачається, що цей наказ набере чинності одночасно із втратою чинності Декрету № 46-93.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»