• Посилання скопійовано

Виконуєте роботи підвищеної небезпеки: як подовжити дозвіл за новими правилами?

Термін продовження строку дії дозволу за новими правилами становить 10 робочих днів з дня отримання документів

Виконуєте роботи підвищеної небезпеки: як подовжити дозвіл за новими правилами?

Держпраці нагадує, що норма ст. 21 Закону про охорону праці передбачає продовження строку дії дозволу на виконання робіт або на експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Змінами, що внесені до Порядку №330, передбачається, що термін продовження строку дії дозволу становить десять робочих днів з дня отримання документів.

З огляду на зміни у законодавстві, Держпраці рекомендує за 10 робочих днів до закінчення терміну дії дозволу, але не пізніше дати його закінчення подати до Держпраці або її територіальних органів заяву за формою згідно з додатком 5 до Порядку №1107, та оригінал дозволу. Заява потребує заповнення усіх полів.

Якщо під час строку дії дозволу роботодавцем порушено його умови, зокрема не дотримано вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки чи допущено виникнення аварій та/або пов’язаних з виробництвом нещасних випадків під час виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, зазначених у дозволі, строк дії такого дозволу продовжується на підставі зазначеної заяви, оригіналу дозволу і нового позитивного висновку експертизи щодо додержання вимог законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки під час виконання зазначених у дозволі робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»