• Посилання скопійовано

Мінрегіон вирішує проблеми громадян і підприємств

На сторінку Мінрегіону в соціальній мережі Фейсбук поскаржився громадянин, який звернувся до інспекції Держархбудконтролю у Київській області щоб зареєструвати «Декларацію про готовність об’єкта до експлуатації» в порядку та терміни, визначені постановою КМУ від 13 квітня 2011 року №461.

Проте деякі працівники інспекції почали затягувати час та вигадувати різні приводи для відмови у реєстрації. Коли ж громадянин звернувся до головного державного інспектора, той відповів, що не знає, де декларація та коли зможуть її повернути. Нагадаємо, відведений законодавством термін для цієї процедури становить всього 10 днів.

Перевірка, проведена Державною архітектурно-будівельною інспекцією України інспекції Держархбудконтролю у Київській області, виявила низку порушень, після чого було звільнено з посад деяких керівників та головних державних інспекторів у районах. Нині відбувається досить складний період налагодження роботи на місцях, проте розміщення інформаційних стендів та приймання документів від громадян і суб’єктів господарювання триває.

На сьогодні дозвільні документи щодо початку будівельних робіт та готовності об’єктів до експлуатації можна отримати через дозвільні центри, які розташовані у кожному районі Київської області. Про їхнє розташування можна довідатися в районних державних адміністраціях.

Документи від фізичних осіб приймаються посадовими особами інспекції Держархбудконтролю у Київській області за адресою: м. Київ, вул. Івана Клименка, 5/2, згідно з графіком, який розташовано на офіційному сайті ІДАБК у Київській області в рубриці «Новини»: http://dabiko.com.ua/news/index.php. Контактний тел./факс: (044) 286-10-42, електронна адреса: dabіkо@ukr.net.

З метою оперативного реагування на звернення суб’єктів господарювання скарги, зауваження та пропозиції з контактною інформацією можна надсилати на особисту електронну адресу голови держархбудінспекції України Рибака О.В. rybak@dabi.gov.ua. Телефон приймальні: (044) 291-69-04, факс: (044) 291-69-06.

Мінрегіон України та ДАБІ послідовно впроваджують принципи дерегуляції та спрощення дозвільних процедур у будівництві. Звичайно, перевага надається вирішенню проблем на системному рівні, для того щоб будь-які ускладнення взагалі не виникали. Проте і за конкретними випадками вживаються всі можливі заходи. Тож кожен випадок порушення законних прав громадян розглядається негайно, дуже прискіпливо і з принциповими висновками.

 

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»