• Посилання скопійовано

Якщо у кабінеті курити заборонено, наявність таблички у ньому не є обов’язковою

Лист ДПСУ від 12.03.2012 р. №9198/я/01-2118

Головний податковий орган з метою удосконалення практики застосування підзаконних нормативних актів роз’яснює, де і як слід розміщувати таблички про заборону куріння.

Так, на його думку, якщо кабінет є місцем, в якому куріння заборонене, у ньому має бути розміщено табличку з інформацією спеціального змісту.

Зауважимо, що в деяких офісних центрах, а також держустановах на стінах або вхідних дверях можна побачити наказ про заборону куріння у всіх приміщення цього офісу (держустанови). Часто там же є і спеціальний знак про заборону куріння.

Постає запитання: наскільки потрібна саме табличка і саме у кабінеті? Закон сам факт заборони куріння прив’язує до наочної інформації, яка складається із графічного знаку про заборону куріння і тексту. На наш погляд, такий наказ про заборону куріння з розміщеним спеціальним знаком цілком відповідає приписам Закону і розміщувати будь-які окремі таблички в всіх окремих кабінетах (приміщеннях) додатково не потрібно.

Щодо тексту напису, то тут ми погоджуємося з ДПСУ — Законом не заборонено зазначати у табличках додаткові написи у вигляді перекладу основного напису російською та (або) будь-якою іншою мовою.

 

Автор: Канарьова Наталія

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»