• Посилання скопійовано

Мін’юст пропонує відкликати лист щодо застосування спрощеної системи ювелірами

Лист Мін’юсту від 31.05.2012 р. №5476-0-33-12/10.1 «Щодо відкликання листа Державної податкової служби України від 6 лютого 2012 року №3443/7/17-1217»

За результатами правової експертизи Мін’юст встановив, що листом ДПСУ від 06.02.2012 р. №3443/7/17-1217 «Щодо застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктами господарювання, які здійснюють виробництво та продаж ювелірних виробів»фактично визначено особливості застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності окремої категорії госпсуб’єктів, що є предметом правового регулювання ст. 291 гл. 1 р. XIV ПКУ.

Оскільки листи не є нормативно-правовими актами і можуть мати лише роз’яснювальний, інформаційний та рекомендаційний характер, вони не повинні містити нових правових норм, які порушують права громадян чи мають міжвідомчий характер. При цьому у разі встановлення листами нових правових норм вони підлягають відкликанню з місць застосування органом, що їх видав, та скасуванню.

Отже, Мін’юст звернувся до Мінфіну та ДПСУ з пропозицією щодо відкликання зазначеного листа.

 

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»