• Посилання скопійовано

Чи потрібно проводити тендер на закупівлю послуг з централізованого опалювання і гарячого водопостачання

Чи потрібно проводити тендер на закупівлю послуг з централізованого опалювання і гарячого водопостачання (сума 410 тис. грн), адже згідно із Законом «Про внесення змін до статті 2 Закону України «Про здійснення державних закупівель» щодо закупівель товарів та послуг у сфері природних монополій та суміжних ринків», я так розумію, тендер можна і не проводити? Якщо все ж таки потрібно, то в «інформації про закупівлю...» на сайті я зазначила «Ціну пропозиції» 441 986,27 грн (так було у проекті договору), а за кошторисом у нас ціна 441 982,00 грн. Як бути далі?

1. Цей закон визначає порядок закупівлі товарів, робіт і послуг саме монополістами, а не всіма іншими замовниками. Якщо замовник не є монополістом, він не потрапляє під дію Закону України «Про здійснення державних закупівель» щодо закупівель товарів та послуг у сфері природних монополій та суміжних ринків». А отже, повинен здійснювати закупівлю опалення та гарячого водопостачання, керуючись нормами Закону про закупівлю, який зобов’язує проводити відповідні процедури закупівель.
2. Якщо є лише оголошення про закупівлю (інформація про застосування процедури закупівлі в одного учасника) і ціну пропозиції необхідно зменшити до 441 982,00 грн, замовнику варто акцептувати (після оголошення протягом 5 к.д.) пропозицію з потрібною ціною. Повідомлення про акцепт та оголошення про результати подавати відповідно з правильною ціною.

Джерело: Про тендер

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»