• Посилання скопійовано

Який перелік документів можна встановлювати у запиті цінових пропозицій

Для процедури запиту цінових пропозицій замовник не встановлює кваліфікаційні критерії згідно зі ст. 16 ЗУ «Про здійснення державних закупівель» та не визначає перелік документів. Чи правомірно вимагати від учасників у запиті цінових пропозицій такі документи (ст. 17 ЗУ): оригінал або нотаріально засвідчена копія довідки, наданої відповідним управлінням МВС України, про те, що учасника не було засуджено за злочин, пов’язаний з порушенням процедури закупівлі, чи інший злочин, витяг з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, оригінал довідки з податкової інспекції про відсутність заборгованості з обов’язкових платежів до бюджету, дійсної на дату розкриття. Який перелік документів можна встановлювати в запиті цінових пропозицій, крім тих, що передбачені ч. 2 ст. 36 ЗУ «Про здійснення державних закупівель»?

Справді, відповідно до положень статті 16 Закону, замовник не має права висувати кваліфікаційні критерії. Разом з тим, перелік умов запиту цінових пропозицій, у т.ч. перелік документів, які може вимагати замовник при проведенні процедури запиту цінових пропозицій, невичерпний. Тому за потреби перевірити кваліфікацію учасника, замовник критерії не висуває, а вимагає надання у складі цінової пропозиції документа/інформації, які про щось повинні свідчити (це вже не кваліфікаційний критерій).
Щодо статті 17 Закону: замовник відповідно до статті 36 Закону зобов’язаний перевірити подані пропозиції на наявність/відсутність підстав, визначених статтею 17 Закону, що, своєю чергою, обумовлює необхідність вимагати інформацію/документи за ст. 17 Закону.
Зважаючи на викладене, з урахуванням вимог статті 36 Закону, у складі цінової пропозиції доцільно (бо прямої вимоги немає) вимагати документи/інформацію, що підтверджують відсутність підстав, визначених статтею 17 Закону. Необхідність надання інших документів та інформації замовник визначає самостійно.

Джерело: Про тендер

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»