• Посилання скопійовано

Обрання режиму ввезення

Чи маю я право, перетинаючи митний кордон України «зеленим кордоном» комерційним транспортним засобом, який зареєстрований в іноземній компанії, обрати режим тимчасового ввезення за наявності підтвердних документів?

Пунктом 59 частини першої статті 4 Митного кодексу України від 13.03.2012 р. №4495-VI (зі змінами) визначено, що:
транспортні засоби комерційного призначення — будь-яке судно (у т. ч. самохідні та несамохідні ліхтери і баржі, а також судна на підводних крилах), судно на повітряній подушці, повітряне судно, автотранспортний засіб (моторні транспортні засоби, причепи, напівпричепи) чи рухомий склад залізниці, що використовуються у міжнародних перевезеннях для платного транспортування осіб або для платного чи безоплатного промислового чи комерційного транспортування товарів разом з їхніми звичайними запасними частинами, приладдям та устаткуванням, а також мастилами та паливом, що містяться в їхніх звичайних баках упродовж їхнього транспортування разом із транспортними засобами комерційного призначення.
Відповідно до пункту 1.4 розділу І Технології прикордонного та митного контролю у пунктах пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення, затвердженої наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державної митної служби України від 11.06.2008 р. №505/642, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 11.06.2008 р. за №520/15211 (далі — Технологія), для здійснення прикордонного контролю, митного контролю транспортних засобів у пунктах пропуску для автомобільного сполучення визначаються окремі смуги руху.
«Червоний коридор» — для транспортних засобів,
що здійснюють міжнародні перевезення товарів у рамках зовнішньоекономічних договорів (контрактів) суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності;
що здійснюють перевезення товарів фізичних осіб, які не є суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності, в обсягах, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню й оподаткуванню;
що використовуються (можуть використовуватися) для перевезення зовнішньоекономічних вантажів та переміщуються порожніми;
вантажних та вантажно-пасажирських мікроавтобусів;
легкових транспортних засобів з причепами, що використовуються (можуть використовуватися) для перевезення товарів (підпункт 1.4.1 розділу І Технології).
«Зелений коридор» — для легкових автотранспортних засобів, що належать громадянам або юридичним особам, інших транспортних засобів, які не визначені у підпунктах 1.4.1 та 1.4.3 розділу І Технології, не зняті з обліку, не є об’єктом зовнішньоекономічних договорів (контрактів) і використовуються виключно для переміщення через митний кордон особистих речей громадян та товарів в обсягах, що не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та/або оподаткуванню (підпункт 1.4.2 розділу І Технології).
Пунктом 1.7 розділу І Технології встановлено, що вибір смуги руху здійснюється особою (водієм чи пасажиром) виходячи з вимог законодавства щодо декларування та оподаткування транспортних засобів, товарів, у т. ч. валютних цінностей.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»