• Посилання скопійовано

Податкові органи не мають права надавати конфіденційну інформацію про платника

ДПСУ не наділена повноваженнями у частині надання вказаної у зверненнях інформації без письмової згоди власника інформації

Податкові органи не мають права надавати конфіденційну інформацію про платника

ПКУ визначено, що платник податків має право на нерозголошення контролюючим органом відомостей про такого платника без його письмової згоди та відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов'язків, крім випадків, коли це прямо передбачено законами (Лист ДПСУ від 19.12.2012 р. №225/0/41-12/18-8513).

В свою чергу, посадові особи контролюючих органів зобов'язані дотримуватися Конституції України та діяти виключно відповідно до Податкового Кодексу та інших законів України, інших нормативних актів; не допускати розголошення інформації з обмеженим доступом, що одержується, використовується, зберігається під час реалізації функцій, покладених на контролюючі органи.

Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Враховуючи вищезазначене, ДПСУ не наділена повноваженнями у частині надання вказаної у зверненнях інформації без письмової згоди власника інформації, у тому числі щодо обсягу виготовлення і реалізації товарів та послуг, обсягу доходів та витрат, що враховуються при обчисленні об'єкта оподаткування, сум сплачених підприємствами податків та кількості працівників на зазначених підприємствах.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»