• Посилання скопійовано

Власники тимчасових споруд не зобов’язані брати пайову участь в утриманні об'єктів благоустрою

Власник тимчасової споруди зобов'язаний забезпечити належне утримання прилеглої території або може брати пайову участь в утриманні цього об'єкта благоустрою на умовах договору

Власники тимчасових споруд не зобов’язані брати пайову участь в утриманні об'єктів благоустрою

Законом України «Про благоустрій населених пунктів» передбачено, що власник тимчасової споруди зобов'язаний забезпечити належне утримання прилеглої території або може брати пайову участь в утриманні цього об'єкта благоустрою на умовах договору (укладеного із підприємством або балансоутримувачем).

На умовах договору, власник тимчасової споруди може фінансувати утримання прилеглої до тимчасової споруди території шляхом оплати пайової участі з утримання в належному стані об'єкта благоустрою.

Водночас проведений територіальними органами Держпідприємництва України аналіз проблемних питань розвитку підприємництва в регіонах виявив, що рішеннями органів місцевого самоврядування в окремих регіонах встановлюється обов’язкова вимога для власників тимчасових споруд брати пайову участь в утриманні об'єктів благоустрою.

Враховуючи викладене, Держпідприємництво України підготувало низку звернень до органів місцевого самоврядування та обласних прокуратур, з пропозиціями скасувати рішення органів місцевого самоврядування, які суперечать принципам державної регуляторної політики або прийняті з порушенням установлених законом вимог. 

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»