• Посилання скопійовано

Що підготував платникам податків (і не тільки) лютий

11 важливих змін і подій, які очікують українців у лютому 2017 року

Що підготував платникам податків (і не тільки) лютий

1)   Індексація заробітної плати у січні та лютому 2017 року

Уже за традицією, фахівці Мінсоцполітики розповіли і пояснили на прикладах нюанси індексації зарплати у січні та лютому 2017 року. Читайте про це тут>>

 

2) З 1 лютого - новий класифікатор ДФС, митниць та їх структурних підрозділів

Новий класифікатор затверджений  наказом ДФСУ від 19.01.2017 р. № 26 і застосовується при заповненні митних декларацій. Докладно про це ми розповідали тут>>

 

3) 1 лютого закінчується строк подання організаціям, що належать до сфери управління Держводагентства, звіту про використання води за 2016 рік (форма № 2ТП-водгосп (річна)).

 

4) Учасники АТО зможуть виходити на пенсію в 50-55 років

6 лютого набирає чинності Закон від 18.10.2016 р. №1683-VIII, яким вносяться зміни до Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та надається право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50-55 років військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали безпосередню участь в АТО в районах її проведення за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і 20 років для жінок. Більше тут>>

 

5) Звіт з праці (форма №1-ПВ) за січень подаємо за новою формою!

7 лютого - граничний термін подання цього звіту. Як заповнювати нову форму звіту? Читайте тут>>

 

6) Не пропустіть! 9 лютого закінчується термін подання податкової звітності за ІV квартал та 2016 рік. Зокрема:

Весь перелік звітів, які потрібно подати до цього терміну, дивіться тут>>

 

7) 9 лютого також граничний термін подання звітності щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів (форми №1-РС, №2-РС, №3-РС, №1-ОА, №1-ОТ) за січень 2017 року. 

Нагадуємо, що завдяки  Закону №1791 у роздрібних торгівців з 2017 року вже немає обов’язку подавати цю звітність – ані щодо алкоголю, ані щодо тютюнової продукції (йдеться про форми №1-РА та № 1-РТ.). Докладно про це в аналітиці>>

Більш того, торговців алкоголем і тютюном, що не звітували про обсяги обігу в 2016-му, не штрафуватимуть. Про це повідомили податківці, а ми написали тут>>

 

8) 17 лютого - граничний строк сплати податкових зобов'язань за ІV квартал 2016 р. Яких саме, - дивіться у податковому календарі тут.

 

9) 20 лютого - останній день подання декларації з єдиного податку на 2017 рік та розрахунку частки сільськогосподарського товаровиробництва за 2016 рік для набуття і підтвердження статусу платника податку IV групидекларацій з податку на нерухомість та  з транспортного податку на 2017 рік.

Окрім того, це граничний термін подання податкової звітності за січень 2017 року. Більше тут. Зокрема, зауважте, що декларацію рентної плати за січень слід подати уже за новою формою! Зокрема, це підтверджують податківці тут.

 

10) Нормативна грошова оцінка земель сільгосппризначення - за новою методикою

28 лютого набере чинності постанова КМУ від 16.11.2016 р. № 831, якою:

- затверджено Методику нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення;

- вніс зміни до постанови КМУ від 23.03.1995 р. № 213 “Про Методику нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів".

Що саме зміниться? Читайте у новині>>

 

11) 28 лютого закінчується строк подання органам статистики фінансової звітності за 2016 рік усіма підприємствами. Окрім того, до цієї дати слід подати ще низку статзвітів: ф. №1-підприємництво за новою формою!, ф. №1-оптф. №2-трф. №7-тнв за 2016 рік.

Окрім того, 28 лютого є граничним терміном подання звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів за 2016 рік (ф. №10-ПІ) до Фонду соціального захисту інвалідів.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»