• Посилання скопійовано

Мінекономіки роз'яснило деякі права і обов'язки замовників в процедурах публічних закупівель

Мінекономіки у листі від 02.08.2017 N 3304-06/26774-06 надало роз'яснення щодо деяких прав та обов'язків замовників

Мінекономіки роз'яснило деякі права і обов'язки замовників в процедурах публічних закупівель

Зокрема вказано, що визначення окремих частин предмета закупівлі (лотів) в межах єдиної процедури закупівлі здійснюється замовником самостійно, керуючись вимогами Закону "Про публічні закупівлі" та розділу II Порядку визначення предмета закупівлі та є правом, а не обов'язком замовника.

При цьому якщо юридична особа є учасником процедури закупівлі, вартість якої дорівнює чи перевищує 20 мільйонів гривень, не має антикорупційної програми чи уповноваженого з реалізації антикорупційної програми, замовник приймає рішення про відмову учаснику в участі у процедурі закупівлі та зобов'язаний відхилити тендерну пропозицію учасника.

Також Мінекономки вважає, що у випадку закупівлі за окремими частинами предмета закупівлі (лотами) договір про закупівлю укладається за результатом процедури закупівлі із переможцем за кожним лотом окремо. Але якщо переможцем за всіма лотами є один і той самий суб'єкт, замовник може укласти один договір про закупівлю за умови, що така можливість була передбачена тендерною документацією та проектом договору.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»