• Посилання скопійовано

Внесено зміни до Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у будівництві

Передбачено розширення кола організацій, які можуть брати участь у розробленні будівельних норм шляхом залучення до робіт з нормування організацій та установ, що мають відповідний потенціал, але не мають статусу базової організації

Внесено зміни до Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у будівництві

Зміни до Положення про базову організацію з науково-технічної діяльності у будівництві внесено постановою КМУ від 18.09.2017 р. № 632.

Зокрема,  передбачено розширення кола організацій, які можуть брати участь у розробленні будівельних норм шляхом залучення до робіт з нормування організацій та установ, що мають відповідний потенціал, але не мають статусу базової організації.

Задля цього постановою передбачено:

- для отримання статусу базової установи виключення вимог щодо наявності технічного комітету (підкомітету) із стандартизації відповідно до Закону України "Про стандартизацію" та вимог щодо розроблення протягом десяти років нормативних документів;

- конкретизація вимог до науково-аналітичного звіту за напрямом науково-технічної діяльності у будівництві;

- виключення функцій, які відповідно до Закону України "Про стандартизацію", належать до повноважень технічних комітетів стандартизації.

На даний час до переліку базових організацій з науково-технічної діяльності у будівництві входять 32 організації, включаючи організації, що здійснюють розроблення галузевих будівельних норм (ГБН). 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»