• Посилання скопійовано

З 7 вересня збільшено плату за внесення записів до Держреєстру обтяжень рухомого майна

Набрала чинності постанова КМУ, якою внесено зміни до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна

З 7 вересня збільшено плату за внесення записів до Держреєстру обтяжень рухомого майна

7 вересня 2017 року набрала чинності постанова КМУ від 24.05.2017 р. № 386, якою  внесено зміни до постанов КМУ з питань надання інформації з Державного реєстру обтяжень рухомого майна зміни. Зокрема, до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Зокрема, змінено розмір плати за внесення записів до Держреєстру обтяжень рухомого майна.

Так, розмір плати за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, змін і додаткових відомостей до запису становитиме тепер 0,025 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (40 грн, раніше було - 34 грн).

За надання витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна:

  • в паперовій формі — 0,03 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (48 грн);
  • в електронній формі — 0,02 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (32 грн);

Щомісячна плата за надання відомостей з Державного реєстру обтяжень рухомого майна з використанням сервісної послуги у формі прикладного програмного інтерфейсу — один прожитковий мінімум для працездатних осіб (1600 грн).

Плата за внесення до Державного реєстру обтяжень рухомого майна запису, а також змін і додаткових відомостей до запису та надання інформації із зазначеного Реєстру справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подається відповідна заява або надається відомості з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Нагадаємо, що цією ж постановою також запроваджується електронний сервіс, що надає можливість для фізичних та юридичних осіб вільного доступу через мережу Інтернет до Державного реєстру обтяжень рухомого майна з метою отримання відомостей про державну реєстрацію виникнення, зміну або припинення обтяжень рухомого майна. Зокрема, схвалено порядок забезпечення вільного доступу до зазначеного реєстру. Крім того, визначено суб'єктний склад осіб, уповноважених на проведення відповідних реєстраційних дій. Докладніше>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»