• Посилання скопійовано

Уряд запроваджує процедури електронних торгів на ліцензії на користування надрами

Одночасно Уряд схвалив рішення щодо остаточного запуску роботи Фонду енергоефективності

Уряд запроваджує процедури електронних торгів на ліцензії на користування надрами

Кабмін запроваджує процедуру електронних торгів ліцензіями на користування надрами, передусім газовидобутку, а також формалізує рішення щодо запуску роботи Фонду енергоефективності. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду.

Він наголосив, що стверджувати незалежність, передусім енергетичну – надважливе завдання. Прем’єр-міністр нагадав, що Україна, яка має великі запаси в надрах, завжди купувала газ в Росії. Колишня влада прихиляла коліна, в той час коли свої надра буди закриті, занедбані і корумповані.

«Наша мета - відкрити геодані, дати можливість приходити бізнесу на основі прозорих аукціонів і добувати газ, аби ми відмовилися від імпорту. Як відмовимося - знизимо ціни і не будемо перебувати під впливом імпортних цін, - сказав Глава Уряду. - Ми приймаємо рішення про відкриття даних, про запровадження аукціонів. У нас вже підготовлені 44 ділянки запасом 150 млрд кубометрів газу, які потребують інвестицій, технологій, де будуть працювати українці, і ми зможемо забезпечити незалежність від будь-якої держави».

Одночасно, наголосив Володимир Гройсман, Уряд схвалює рішення щодо остаточного запуску роботи Фонду енергоефективності – ключового інструменту політики ефективного споживання ресурсів і, відтак, економної їх оплати.

«Рішення так само буде впливати на наш енергетичний успіх», - зауважив Володимир Гройсман.

Окремо він звернув увагу на реалізацію програми удосконалення державних вугільних шахт, які також мають стати складовою державної політики енергетичної незалежності.

«З прийняттям всіх заявлених рішень ми наближаємося до енергонезалежності і помірних цін на енергоносії всередині країни, - додав Прем’єр-міністр.- Це пакет дуже важливих рішень, які руйнують корупцію».

 

Довідково: За інформацією Держгеонадр, початкова вартість ліцензій на підготовлені 44 ділянки – близько 3 млрд грн, а загальна площа ділянок – понад 13 тис. кв. км.

Як наголосив Глава Уряду, наразі важливо провести всі підготовчі роботи, аби розпочати аукціони максимально швидко.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»