• Посилання скопійовано

Депутати пропонують удосконалити страхування сільгосппродукції

Відповідно до проєкту Закону конкретний розмір компенсації буде визначатися виходячи з можливостей державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів

Депутати пропонують удосконалити страхування сільгосппродукції

Ліга:Бізнес розповідає, що 18 лютого у ВР зареєстровано проект Закону №5104, яким запроваджується державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників в частині страхування сільськогосподарської продукції.

Проектом Закону пропонується внести зміни до Податкового кодексу в частині збільшення ставки податку на дохід за договорами страхування сільськогосподарської продукції на 0,5 відсоткових пункти з метою у подальшому спрямування цих коштів на підтримку страхування сільськогосподарської продукції.

Також проектом Закону вносяться зміни до Закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою», якими визначаються:

  • механізм надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам для страхування сільськогосподарської продукції;
  • учасники ринку страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою, вимоги до них, їх права та обов'язки;
  • об'єкти страхування, страхові продукти, страхові ризики, страхові випадки, вимоги до договорів страхування з державною підтримкою;
  • інформаційне забезпечення страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Розмір часткового відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам страхових платежів (премій) визначено на рівні до 60% зважаючи на практику попередніх періодів дії аналогічних програм підтримки. Так, відповідно до пункту 2 Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здешевлення вартості страхових премій (внесків), фактично сплачених суб'єктами аграрного ринку та пункту 9 Порядку та умов надання сільськогосподарським товаровиробникам державної підтримки у страхуванні сільськогосподарських культур шляхом здешевлення страхових платежів (премій) і переліку сільськогосподарських культур та видів страхових ризиків (продуктів), на які у 2012 році надається компенсація вартості страхових платежів (премій) розмір компенсації становив 50% вартості страхового платежу.

Крім того відповідно до проекту Закону конкретний розмір компенсації буде визначатися виходячи із можливостей державного бюджету у відповідному порядку використання бюджетних коштів.

Крім того, проектом Закону вносяться зміни до Закону «Про страхування» в частині:

  • скасування положення щодо страхування сільськогосподарської продукції через Аграрний страховий Пул;
  • уточнення повноважень Уповноваженого органу, що здійснює державний нагляд за страховою діяльністю.

Водночас проектом Закону вносяться зміни до законів «Про колективне сільськогосподарське підприємство»«Про сільськогосподарську кооперацію» та «Про фермерське господарство» в частині надання можливості цим господарствам отримувати державну підтримку на страхування сільськогосподарської продукції.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»