• Посилання скопійовано

Держстат затвердив форму запиту на отримання відомостей з ЄДРПОУ

9 березня набрали чинності зміни до Положення про порядок і умови користування даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України

Держстат затвердив форму запиту на отримання відомостей з ЄДРПОУ

Держстат наказом від 02.11.2020 р. №312 (зареєстрований в Мін'юсті 22.02.2021 р. за №224/35846) затвердив зміни до Положення про порядок і умови користування даними Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Вони набрали чинності 9 березня 2021 року (з дня опублікування наказу в "Офіційному віснику України"  №18/2021).

Це Положення розроблено для забезпечення в межах чинного законодавства відкритості, доступності, законності одержання та використання відомостей, а також  установлює порядок надання відомостей з Реєстру.

Користувачами Реєстру є юридичні особи (їх уповноважені представники при наявності належно оформленого підтвердження наданих їм повноважень) та фізичні особи, які подали запит про надання відомостей з Реєстру (в письмовому або електронному вигляді).

Відомості щодо суб'єктів Реєстру (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб) надаються користувачам за такими категоріями даних:

  • ідентифікаційні - ідентифікаційний код та найменування суб'єкта;
  • класифікаційні - види економічної діяльності, територіальна належність, організаційно-правова форма господарювання, інституційний сектор економіки, найменування органу, до сфери управління якого належить юридична особа, яка діє на основі державної власності, а також класифікаційні коди відповідно до державних класифікаторів, класифікацій, переліків кодів;
  • довідкові - місцезнаходження, прізвище керівника (голови ліквідаційної комісії, керуючого санацією), телефон, факс, адреса електронної пошти (за наявності);
  • реєстраційні - відомості про створення, припинення суб'єктів та вчинення інших реєстраційних дій щодо них.

 Відомості з Реєстру надаються користувачу у вигляді:

1) даних щодо кількості суб'єктів Реєстру, інформація щодо яких формується за категоріями даних, зазначеними в запиті користувача;

2) переліку суб'єктів Реєстру, дані щодо яких формуються за категоріями даних, зазначеними в запиті користувача;

3) даних щодо суб'єкта Реєстру, до складу яких входять ідентифікаційні, класифікаційні, довідкові та реєстраційні категорії даних.

Відомості на запит користувача можуть надаватися в паперовій або в електронній формі у спосіб, що зазначений у запиті. Весь інформаційний фонд Реєстру на запит користувачу не надається.

Також наказом затверджено форму Запиту про надання відомостей з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»