• Посилання скопійовано

З 1 травня 2022 року зміняться правила огляду механізмів та устаткування підвищеної небезпеки

Кабмін вніс зміни до Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

З 1 травня 2022 року зміняться правила огляду механізмів та устаткування підвищеної небезпеки

Кабмін постановою від 07.04.2021 р. №319 вніс зміни до Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Зокрема, підкориговано назву самого Порядку. Він матиме назву - Порядок проведення технічного огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки

Також уточнено, що при первинному технічному огляді перед введенням в експлуатацію після монтажу або складання підлягає устатковання, щодо якого не розповсюджуються вимоги відповідних технічних регламентів про кінцеву перевірку.

Технічний огляд устатковання буде проводити спеціалізована або експертна організація. А первинний та позачерговий технічний огляд у разі виникнення аварії або пошкодження, спричиненого надзвичайною ситуацією природного чи техногенного характеру, проводить експертна організація.

Роботодавець не пізніше ніж за п’ять днів до дати проведення технічного огляду має повідомити про це у письмовій формі спеціалізованій або експертній організації.

У разі виявлення під час проведення технічного огляду дефектів, пошкоджень і несправностей, виникнення яких спричинено визначеними в експлуатаційних документах параметрами експлуатації або є властивим для устатковання цієї конструкції, спеціалізована або експертна організація, що проводить технічний огляд, повідомляє про це роботодавцю і територіальному органу Держпраці за місцезнаходженням устатковання.

Територіальні органи Держпраці надають щокварталу Держпраці узагальнену інформацію про зазначені дефекти, пошкодження і несправності.

У разі досягнення призначеного строку служби, встановленого виробником в технічній документації, роботодавець припиняє подальшу експлуатацію устатковання до проведення експертного обстеження.

Призначений строк служби устатковання обчислюється від дати введення в експлуатацію за умови його поставки виробником або постачальником спеціально законсервованим для довготривалого зберігання (більш як протягом місяця після виготовлення). У разі коли дата введення в експлуатацію невідома, призначений строк служби устатковання обчислюється починаючи з дати його виготовлення. Якщо призначений строк служби в паспорті (іншому експлуатаційному документі) не зазначено, цей строк встановлюється за організаційно-методичними документами

Ця постанова набере чинності з 1 травня 2022 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»