• Посилання скопійовано

Як операторам ринку зареєструвати потужності через «Дію»?

Тепер оператори ринку харчових продуктів можуть зареєструвати свої потужності на вебпорталі «Дія». Згодом доступною буде не лише їх реєстрація, а й заміна та анулювання

Як операторам ринку зареєструвати потужності через «Дію»?

Тепер оператори ринку харчових продуктів можуть зареєструвати свої потужності на веб-порталі «Дія». Згодом доступною буде не лише їх реєстрація, а й заміна та анулювання. Таку можливість Мінцифри анонсувало на весняному Diia Summit 2021. 

Редакція AIN.Business розповідає, у чому суть нової послуги та як нею скористатися.

 

Хто такий оператор ринку харчових продуктів

Це підприємство, що виробляє, зберігає, перевозить або продає харчові продукти з метою отримати прибуток або без неї. Його діяльність регулює Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Оператором може бути фізична або юридична особа, а також агропродовольчий ринок у цілому. Простими словами, це заклади громадського харчування, роздрібна торгівля, ферми – загалом усі підприємства, причетні до будь-якої стадії виробництва харчів.

За законом, частина операторів ринку повинна отримати експлуатаційний дозвіл. В основному це підприємства, що реалізують продукти тваринного походження. Решта операторів має зареєструвати свої потужності.

 

Що таке потужності

Це будь-яке приміщення, обладнання, транспортний засіб або територія, пов’язані з виготовленням, зберіганням або транспортуванням харчових продуктів. Кожну потужність треба реєструвати окремо.

«Реєстрація потужностей операторів ринку харчових продуктів» чудово ілюструє людяність у спілкуванні держави з людьми. Малозрозуміла назва для послуги, якою користуються сотні тисяч бізнесів – від якогось виробника меду, власника кав’ярні до великих торговельних мереж. Тільки за минулий 2020 рік було зареєстровано 86 тисяч нових потужностей», – говорить Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі.

 

Як зареєструвати потужності через «Дію»

Авторизуватися на веб-порталі через електронний підпис, Bank ID або «Дія. Підпис».

У списку послуг обрати «Реєстрація потужностей оператора ринку».

Заповнити онлайн-заявку, у якій вказати кількість працівників та інформацію про саму потужність (адресу, вид потужності тощо).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»