• Посилання скопійовано

Уряд схвалив рішення для адміністрування Державного аграрного реєстру

2 червня на засіданні Уряду прийнято постанову, яка забезпечує функціонування та адміністрування Державного аграрного реєстру

Уряд схвалив рішення для адміністрування Державного аграрного реєстру

Міністерство економіки України розповідає, що 2 червня, на засіданні Уряду прийнято постанову, яка забезпечує функціонування та адміністрування Державного аграрного реєстру (ДАР). 

ДАР – це державна інформаційна система, яка об’єднує відомості про виробників сільськогосподарської продукції для забезпечення аграріям спрощеного доступу до програм державної підтримки та публічності її розподілу.

«Нещодавно було прийнято Закон, який закріпив на законодавчому рівні електронну систему – Державний аграрний реєстр. Сьогоднішнє рішення Уряду визначає порядок ведення, адміністрування та перелік відомостей Реєстру. Такий крок забезпечить ефективну роботу Реєстру та функціонування державної підтримки на базі цієї системи», – зазначив Перший віце-прем'єр-міністр України – Міністр економіки України Олексій Любченко.

Крім забезпечення функціонування та адміністрування Реєстру постановою також встановлюється порядок доступу до ДАР його користувачів, а також механізм інформаційної взаємодії ДАР з іншими державними електронними інформаційними ресурсами або системами органів державної влади.

Державний аграрний реєстр, зокрема, забезпечить доступ до держпідтримки широкого кола сільгоспвиробників, спрощену реєстрацію в цій електронній системі, швидку перевірку відомостей, відповідності критеріям надання підтримки тощо.

Функціонування ДАР полегшить доступ аграріїв до фінансових ресурсів, що стимулюватиме розвиток їхнього бізнесу, нарощування виробництва с/г продукції та збільшення прибутків.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»