• Посилання скопійовано

Доопрацьовано функціонал Державного земельного кадастру: на що звернути увагу?

У результаті доопрацювання нотаріуси мають можливість отримати інформацію про наявність суб'єктів переважного права, відомості про яких містяться в Державному земельному кадастрі, ще на етапі підготовки до вчинення правочину

Доопрацьовано функціонал Державного земельного кадастру: на що звернути увагу?

На прохання Нотаріальної палати України Держгеокадастром доопрацьовано функціонал Державного земельного кадастру.

У результаті доопрацювання нотаріуси мають можливість отримати інформацію про наявність суб’єктів переважного права, відомості про яких містяться в Державному земельному кадастрі, ще на етапі підготовки до вчинення правочину, предметом якого є земельна ділянка сільськогосподарського призначення.

Інформація щодо наявного дозволу на видобування корисних копалин загальнодержавного значення, його номера та дати видачі, власника такого спеціального дозволу, виду корисної копалини, виду користування та строку дії спеціального дозволу відображається у відомостях про земельну ділянку, які нотаріус може отримати за результатом пошуку такої земельної ділянки за її кадастровим номером у розділі «земельні ділянки» ДЗК.

Докладніше – у Інформаційному листі, підготовленому Комісією НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності.

Джерело: Нотаріальна Палата України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»