• Посилання скопійовано

Продовжено строк оформлення нерозподілених земельних ділянок: прийнято закон

Прийнятий закон передбачає продовження до 1 січня 2028 року строку оформлення невитребуваних паїв, розподіл між власниками паїв та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок

Продовжено строк оформлення нерозподілених земельних ділянок: прийнято закон

Народні депутати остаточно ухвалили законопроєкт № 1150, який передбачає продовження терміну оформлення права власності на земельні ділянки. Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

«Законопроєкт передбачає продовження до 1 січня 2028 року строку оформлення невитребуваних паїв, розподіл між власниками паїв та їх спадкоємцями земель, що залишилися у колективній власності після розподілу земельних ділянок», – пояснив голова профільного комітету.

Він додав, що проєкт закону також продовжує до 2026 року пілотний проєкт із внесення відомостей до Державного земельного кадастру сертифікованими інженерами-землевпорядниками та відновлює обов’язковість підвищення їхньої кваліфікації.

«Війна, окупація значних територій, виїзд людей за кордон – все це ускладнює дотримання власникам земельних паїв передбачених строків на оформлення паїв. Тому продовження терміну їх оформлення є логічним кроком», – підсумував Гайду.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»