• Посилання скопійовано

Як вивезти золу за кордон

Які правила експорту з України мікросфер або ценосфер?

Згідно зі статтею 82 Митного кодексу України (далі — Кодекс) експорт (остаточне вивезення) — це митний режим, відповідно до якого українські товари випускаються для вільного обігу за межами митної території України без зобов’язань щодо їх зворотного ввезення.
Відповідно до частини 2 статті 83 Кодексу для поміщення товарів у митний режим експорту особа, на яку покладається дотримання вимог митного режиму, повинна:
1) подати митному органу, що здійснює випуск товарів у митному режимі експорту, документи на такі товари;
2) сплатити митні платежі, якими відповідно до закону обкладаються товари під час вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту;
3) виконати вимоги щодо застосування передбачених законом заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності;
4) у випадках, встановлених законодавством, подати митному органу дозвіл на проведення зовнішньоекономічної операції з вивезення товарів у третю країну (реекспорт).
Згідно зі статтею 319 Кодексу встановлено, що товари, які переміщуються через митний кордон України, крім митного контролю, можуть підлягати державному санітарно-епідеміологічному, ветеринарно-санітарному, фітосанітарному, екологічному та радіологічному контролю.
Митний контроль та митне оформлення таких товарів завершуються тільки після проведення встановлених законами України для кожного товару зазначених видів контролю.
Перелік товарів, які підлягають державному контролю у разі переміщення їх через митний кордон України, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 05.10.2011 р. №1031.
Відповідно до підпункту 5 пункту 2 згаданої вище постанови Кабінету Міністрів України радіологічному контролю підлягають товари груп 1 — 97 згідно з УКТЗЕД (крім електроенергії — код товару згідно з УКТЗЕД 2716 00 00 00 та товарів, що переміщуються трубопровідним транспортом).
Таким чином, товар, про який йдеться у запиті, підлягає радіологічному контролю. У разі вивезення товарів за межі митної території України радіологічний контроль здійснюється в митних органах відправлення або у пунктах пропуску через державний кордон України (пунктах вивезення за межі митної території України), крім випадків переміщення (пересилання) товарів у міжнародних поштових відправленнях та експрес-відправленнях.
Підтвердженням проведення радіологічного контролю товарів є відбиток штампа територіальних органів Державної екологічної інспекції України «Ввіз/вивіз дозволено», проставленого на товаросупровідних (товарно-транспортних) документах.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»