• Посилання скопійовано

Тимчасове ввезення до України особистих речей та транспорту може призвести до сплати митних платежів

Наказ Мінфіну від 05.12.2012 р. №1279

Тимчасове ввезення до України особистих речей та транспорту може призвести до сплати митних платежів

Мінфін суттєво змінив Порядок справляння митних платежів у випадку тимчасового ввезення на митну територію України товарів громадянами ? резидентами та нерезидентами. Оновлений Порядок діє вже з 05.02.2013 р.

Нові правила зобов’язують внести грошову заставу в розмірі суми митних платежів, якщо громадяни тимчасово ввозять на митну територію України товари в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі та їх сумарна фактурна вартість

? перевищує еквівалент 1000 євро (ввозяться через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення),

? перевищує 500 євро та сумарна вага перевищує 50 кг, через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України.

Раніше у першому випадку оформляли митну декларацію, передбачену для підприємств, а у другому ? митниця могла вимагати застосування заходів гарантування, передбачених ст. 309 Митного кодексу.

Транзит наведених вище товарів через територію України також загрожує внесенням грошової застави в розмірі суми митних платежів, що підлягають сплаті під час ввезення таких товарів на митну територію України з метою вільного обігу.

Є новини й для громадян-нерезидентів, які тимчасово ввозять транспорт особистого користування на митну територію України. Без нарахування митних платежів та без застави таке можливе лише на термін, що не перевищує одного року (раніше обмеження терміну становило три роки).

При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами транспорту особистого користування, що класифікується за товарними позиціями згідно з УКТ ЗЕД 8702, 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 т), 8711, 8716, громадяни сплачують митні платежі, встановлені при імпорті таких ТЗ.

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами на митну територію України іншого транспорту особистого користування дозволяється на строк до одного року під письмове зобов'язання про їх зворотне вивезення за умови їх письмового декларування та із застосуванням заходів гарантування.

Автор: Канарьова Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»