• Посилання скопійовано

Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

18 вересня ВРУ ратифікувала Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Федеральною Радою про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і на капітал. «За» проголосувало 307 народних депутатів

Рада ратифікувала протокол зі Швейцарією про уникнення подвійного оподаткування

Міністерство фінансів України розповідає, що 24 січня 2019 року Міністр фінансів України Оксана Маркарова та Президент Швейцарії Улі Маурер в м. Давос (Швейцарія) підписали Протокол про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Швейцарською Конфедерацією про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал.

Підписаний Протокол між Україною та Швейцарською Конфедерацією передбачає:

  • збільшення розміру ставок оподаткування процентів та роялті – з 0% до 5%;
  • доповнення новою статтею щодо вдосконалення процедури взаємного узгодження (вирішення податкових спорів) за допомогою арбітражу;
  • нова редакція статті щодо обміну інформацією, якою передбачається значне розширення можливостей Договірних Держав щодо обміну податковою інформацією без застережень щодо вимог національного податкового інтересу чи банківської таємниці;
  • норми щодо застосування права на отримання переваг. Переваги не будуть надаватись стосовно виду доходу або майна, якщо однією з головних цілей будь-якої домовленості чи угоди між суб’єктами господарської діяльності було безпосереднє або опосередковане отримання ними такої переваги. 

Зазначені ставки та положення відповідають загальній практиці укладення Україною таких міжнародних договорів про уникнення подвійного оподаткування та протоколів до них з іншими країнами світу.

 

Чому важлива ратифікація Протоколу?

Ратифікація Протоколу спрямована на внесення змін до діючої Конвенції між Урядом України і Швейцарською Конфедерацією про уникнення подвійного оподаткування стосовно податків на доходи і капітал з метою приведення положень Конвенції до новітніх стандартів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) та Плану дій BEPS (правилам протидії розмиванню бази оподаткування та виведенню прибутку з під оподаткування), зокрема розширення можливостей щодо обміну інформацією, вдосконалення процедури взаємного узгодження (вирішення податкових спорів) за допомогою арбітражу та застосування права на отримання переваг.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»