• Посилання скопійовано

ДМС почала приймати е-заяви на видачу сертифікатів EUR.1 або EUR-MED

Станом на 1 березня 2023 року підрозділами митниць, на які покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, у системи митного оформлення створено 206 місць приймання електронних заяв від експортерів

ДМС почала приймати е-заяви на видачу сертифікатів EUR.1 або EUR-MED

Держмитслужбою реалізовано механізм подання експортерами електронної заяви на видачу сертифікатів із перевезення товару EUR.1 або EUR-MED.

Відповідно до міжнародних угод про вільну торгівлю митниці забезпечують видачу сертифіката з перевезення EUR.1 або EUR-МЕD у разі, якщо його потрібно пред’явити під час ввезення на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії та Держави Ізраїль як доказ, що товар(и) українського походження відповідає(ють) вимогам правил визначення преференційного походження у разі застосування преференційних ставок ввізного мита.

Порядком заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 або EUR-MED, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02 березня 2021 року № 139, передбачено можливість подання експортером підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, електронної заяви разом зі сканованими копіями паперових документів, що підтверджують преференційне походження товарів з України.

Станом на 01 березня 2023 року підрозділами митниць, на які покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, у програмно-інформаційному комплексі автоматизованої системи митного оформлення створено 206 місць приймання електронних заяв від експортерів.

Переглянути мапу можна за посиланням.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»