• Посилання скопійовано

Незавершені до війни ЗЕД-операції із суб’єктами із рф та Білорусі: НБУ зробив винятки

НБУ вирішив зробити послаблення у розрахунках щодо незавершених до війни експортно-імпортних операцій із суб’єктами із рф та Білорусі. Відповідна постанова почала діяти з 1 червня

Незавершені до війни ЗЕД-операції із суб’єктами із рф та Білорусі: НБУ зробив винятки

Ми вже вказували, що НБУ надано право зробити послаблення у розрахунках щодо незавершених до війни експортно-імпортних операцій із суб’єктами із рф та Білорусі.

І ось Нацбанк постановою від 30.05.2023 №71 вніс зміну до своєї постанови від 14.05.2019 №67 «Про встановлення винятків та (або) особливостей запровадження граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів і внесення змін до деяких нормативно-правових актів».

Зазначену постанову доповнено положенням, відповідно до якого тимчасово, з 24 лютого 2022 року на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів із дня його припинення або скасування, припиняється перебіг граничних строків розрахунків для товарів, робіт і послуг, за якими проведені та не завершені до 24 лютого 2022 року операції з експорту та (або) імпорту товарів за зовнішньоекономічними договорами (контрактами), укладеними українськими суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності з іноземними суб'єктами господарської діяльності з місцезнаходженням у Російській Федерації або Республіці Білорусь, які створені та діють відповідно до законодавства зазначених країн (крім операцій, за якими граничні строки розрахунків настали до 24 лютого 2022 року).

Постанова №71 набрала чинності 1 червня 2023 року.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»