• Посилання скопійовано

Нові можливості для українських виробників: погоджено ще дві форми міжнародних сертифікатів для експорту

Триває плідна співпраця Держпродспоживслужби та МЗС у рамках роботи щодо підтримки українських компаній та сприянню міжнародній торгівлі вітчизняною продукцією тваринного походження

Нові можливості для українських виробників: погоджено ще дві форми міжнародних сертифікатів для експорту

Триває плідна співпраця Держпродспоживслужби та МЗС у рамках роботи щодо підтримки українських компаній та сприянню міжнародній торгівлі вітчизняною продукцією тваринного походження. У жовтні досягнуто домовленості щодо експорту нових видів продукції українського виробництва в Азербайджанську Республіку та в Республіку Північна Македонія.

З Агентством харчової безпеки Азербайджанської Республіки погоджено форму ветеринарного сертифіката на композитні продукти із вмістом м'яса птиці та молочних продуктів, доведені до кулінарної готовності, призначені для споживання людиною, що експортуються до Азербайджанської Республіки. Відповідну форму сертифіката здоров’я опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України». Водночас звертаємо увагу, що вимоги компетентного органу Азербайджану до харчових продуктів опубліковано на вебпорталі Держпродспоживслужби.

З Агентством з продовольства та ветеринарії Міністерства сільського, лісового та водного господарства Республіки Північна Македонія погоджено форму сертифіката здоров’я для перероблених кормів для домашніх тварин, крім консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для відправлення до або для транзиту через Республіку Північна Македонія. Зазначену форму сертифіката здоров’я опубліковано на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» ‒ «Ветеринарія та безпечність» ‒ «Сертифікати на експорт з України». Водночас при оформленні зазначених вантажів у випадку транзиту через територію ЄС, необхідно дотримуватися вимог Делегованого Регламенту Комісії (ЄС) № 2011/142.

Звертаємо увагу, що видача сертифіката здоров’я для перероблених кормів для домашніх тварин, крім консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для відправлення до або для транзиту через Республіку Північна Македонія може здійснюватися лише за умови наявності виробника у переліку потужностей, акредитованих для експорту м’ясних напівфабрикатів до ЄС, ознайомитись з яким можна за посиланням.

Нагадуємо, що першим кроком для здійснення експорту харчових продуктів є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»