• Посилання скопійовано

Уряд спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та БПЛА

Відповідна постанова була прийнята на засіданні КМУ 10 жовтня 2023 року. Про це повідомив Урядовий портал та Тарас Мельничук у своєму блозі в Телеграм. Текст постанови, традиційно, з'явиться згодом, тоді ж вона й набуде чинності.

Уряд спростив імпорт сировини для виробництва боєприпасів та БПЛА

Держава робить ставку на розвиток українського військово-промислового комплексу. На нові конструкторські розробки, технологічність, трансферт технологій, налагодження спільних виробництв із союзниками й партнерами. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання 10 жовтня Уряд затвердив постанову про спрощення імпорту сировини для виробництва боєприпасів та бойових частин БПЛА. Це забезпечить українські потреби та дозволить наростити випуск безпілотників.

«Уряд максимально спростив ввезення безпілотників. Розширив перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися без дозволу Держслужби експортного контролю. Ми зняли бюрократичні перепони для закупівель українських дронів», – відзначив Прем’єр-міністр і додав, що цього року виробництво БПЛА вже виросло в сотню разів, і зросте ще більше.

Денис Шмигаль повідомив, що в проект бюджету на 2024 рік Уряд заклав майже 1,7 трлн грн на безпеку та оборону. З них близько 56 млрд грн – на оборонні виробництва та ще понад 48 млрд грн – на поповнення і розширення армії дронів.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»