• Посилання скопійовано

Інформсистеми митниці не перешкоджають ввезенню гумдопомоги: офіційна заява від ДМС

ДМС реалізувала блок інформаційного обміну з Мінсоцполітики, а саме - отримання унікальних кодів гуманітарної допомоги та електронних декларацій про ввезення гуманітарних вантажів

Інформсистеми митниці не перешкоджають ввезенню гумдопомоги: офіційна заява від ДМС

За інформацією, яка надходить до Держмитслужби, у волонтерів виникають проблеми із реєстрацією в Автоматизованій системі реєстрації гуманітарної допомоги, яку адмініструє Мінсоцполітики України.

Якщо у вас є питання щодо реєстрації, звертайтеся, будь ласка, до контакт-центру  Мінсоцполітики за номером (044)-494-19-10.

Державна митна служба України, своєю чергою, реалізувала блок інформаційного обміну з Мінсоцполітики, а саме - отримання унікальних кодів гуманітарної допомоги та електронних декларацій про ввезення гуманітарних вантажів. 

Крім того, реалізовано можливість за наявності унікального коду гуманітарної допомоги подати декларацію через сервіс «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Для забезпечення безперешкодного пропуску на митну територію України товарів гуманітарної допомоги у пунктах пропуску є достатня кількість примірників декларації про товари, що визнаються гуманітарною допомогою (зразок).

З новим порядком пропуску гуманітарної допомоги можна ознайомитись за посиланням.

Довідково:

У зв'язку з набранням 01.12.2023 чинності Порядком пропуску та обліку гуманітарної допомоги в умовах воєнного стану, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.09.2023 № 953, наказом Міністерства соціальної політики України затверджено Методичні рекомендації щодо організації ввезення транспортних засобів, товарів військового призначення та подвійного використання в умовах воєнного стану.

Зокрема, в методичних рекомендаціях наведено роз'яснення щодо підтвердження необхідного для звільнення від оподаткування статусу гуманітарної допомоги при поданні декларації гуманітарної допомоги як в електронному, так і паперовому вигляді для автомобілів, що ввозяться благодійними, громадськими організаціями, волонтерами, а на митній території України передаються для використання особам, визначеним ЗУ «Про гуманітарну допомогу» (ЗСУ, Нацгвардія, СБУ, МВС, ДСНС тощо).

Джерело: Державна митна служба України

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»