• Посилання скопійовано

Рада ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією

Ратифікація вказаної Угоди сприятиме поглибленню участі України у глобальній світовій економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера

Рада ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією

Дія.Бізнес, посилаючись на повідомлення ВРУ, повідомляє, що 24 квітня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про ратифікацію Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії» (реєстр. №0245).

Ратифікація вказаної Угоди сприятиме поглибленню участі України у глобальній світовій економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера.

Угодою передбачено внесення поправок до Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії, учиненої 8 жовтня 2020 року та ратифікованої Верховною Радою України.

Імплементація цієї Угоди надасть можливість зменшити вартість адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій, зокрема через використання електронного цифрового підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі та закріпити основні правила для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, а також українські IT-компанії матимуть вільний доступ на цифрові ринки Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії.

«Набрання чинності Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією сприятиме зменшенню вартості адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій, використанню електронного цифрового підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі. Вона закріплює основні правила для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, а також сприятиме поглибленню участі України у глобальній економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера. Угода стане важливим кроком дієвого інструменту підтримки національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови», – наголосила Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Угода є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки – від електронної комерції до кібербезпеки - торгівлі цифровими продуктами й послугами між Україною та Великою Британією. Ця угода нового покоління орієнтована на запобігання появи бар’єрів у майбутньому.

Юлія Свириденко зазначила, що Сполучене Королівство є одним з основних партнерів нашої держави з експорту послуг у сфері телекомунікації, комп’ютерних та інформаційних послуг. У 2022 році експорт зазначених послуг становив 471,3 млн доларів, а імпорт – 46,7 млн доларів.

Нагадаємо, Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю.

Джерело: Дія.Бізнес

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»