• Посилання скопійовано

Уряд визначив обсяги квот товарів, експорт яких до ЄС підлягає ліцензуванню

Постанову КМУ №1402 доповнено новим додатком «Обсяги квот товарів, експорт яких до держав - членів Європейського Союзу підлягає ліцензуванню». Зокрема, запроваджено нульову квоту на експорт цукру до країн ЄС

Уряд визначив обсяги квот товарів, експорт яких до ЄС підлягає ліцензуванню

Як повідомив Т. Мельничук, на засіданні Уряду 30 травня 2024 року було прийнято рішення внести зміни до постанови КМУ від 27.12.2023 №1402 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2024 рік».

Зокрема, з метою дотримання умов експорту окремих товарів на митну територію держав - членів ЄС в рамках дії тимчасових заходів лібералізації торгівлі постанову доповнено новим додатком «Обсяги квот товарів, експорт яких до держав - членів Європейського Союзу підлягає ліцензуванню». До нього включено окремі сільськогосподарські товари (цукор з квотою обсягом 0 тонн, мʼясо та їстівні субпродукти свійської птиці та мʼясо індиків та їстівні субпродукти індиків).

Постанова №612 набирає чинності з дня її опублікування, крім змін в частині товарів “М’ясо та їстівні субпродукти свійської птиці: курей свійських (Gallus domestіcus), качок, гусей, цесарок” та “М’ясо індиків та їстівні субпродукти індиків”, який набирає чинності з 1 липня 2024 року

Крім того, внесено зміни до додатка 1 «Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню». Замінено квоту обсягом 0 тонн на експорт вугілля кам’яного, антрациту; брикетів, котунів та аналогічних видів твердого палива, одержаних з кам’яного вугілля, квотою обсягом 1 153 тис. тонн з метою забезпечення роботи державних вугледобувних підприємств та реалізації енергетичного вугілля на експорт. Таке рішення затверджене Постановою КМУ від 30.05.2024 №610. Ця постанова діє з 01.06.2024.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/ЗЕД

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ЗЕД»