• Посилання скопійовано

Пільгове оподаткування прибутку госпсуб’єктів, які надають готельні послуги

Лист ДПСУ від 30.12.2011 р. №10992/7/15-1217 «Про розгляд листа»

ДПСУ відповіла на запит щодо пільгового оподаткування прибутку госпсуб’єктів, які надають готельні послуги.

ДПС зазначає, що госпсуб’єкти відповідно до ч. «а» п. 17 підр. 4 р. XX ПКУ звільняються від обкладення податком на прибуток починаючи з 01.01.2011 р. строком на 10 років, тому залишок вивільнених та невикористаних коштів згідно з вимогами постанови КМУ від 28.02.2011 р. №299 розраховується після закінчення такого 10-річного терміну.

Якщо послуги замовників із залучення споживачів до готелю направлено на збільшення обсягів надання готельних послуг (тимчасового проживання в готелі), тобто збільшення обсягів виробництва (надання послуг), як визначено п. 2 Постанови КМУ №299, такі послуги можуть компенсуватися за рахунок коштів, вивільнених від обкладення податком на прибуток. При цьому вартість таких послуг відображається у договорі, який укладається між замовником та готелем на користь споживача за дорученням останнього.

Для звільнення від оподаткування прибутку та дотримання 75-відсоткового критерію, який визначено ч. «а» п. 17 підр. 4 р. XX ПКУ, суб’єкт господарської діяльності, що надає готельні послуги, включає до складу доходу, отриманого від розміщення споживача шляхом надання номера (місця) для тимчасового проживання, дохід, який отримано від реалізації обсягу основних послуг як таких, що включаються до ціни номера (місця) і надаються споживачу без укладання додаткового договору.

При цьому перелік основних послуг, що входять до ціни номера (місця в номері), відповідно до п. 2.2 Правил доводить до відома споживача у доступній наочній формі і розміщує у приміщенні, що призначене для оформлення розміщення споживача, у зручному для огляду місці.

 

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»