• Посилання скопійовано

Гастролерів в Україні оподаткують

Гастролюєш Україною — плати податок. У Міністерстві культури розраховують, що відповідний закон ухвалять у другому читанні

Після цього гастролерам доведеться купувати свідоцтво, яке дає дозвіл на таку діяльність. Обійдеться воно в 1% від аншлагової вартості заходу. Для іноземців податок становитиме 3%. Ініціативу розкритикували деякі артисти та продюсери. Мовляв, такої практики ніде у світі немає. Побоюються корупції. Натомість у Мінкультури стверджують, що організатори концертів просто не хочуть показувати реальну вартість проданих квитків. Обіцяють, що жоден чиновник до коштів доступу не матиме. Гроші надходитимуть до спецфонду.

Михайло Кулиняк, міністр культури України: «Ці кошти розподілятимуться виключно експертної радою. По заявках театрів та колективів, які хочуть їхати на гастролі. Це не є секрет, що театру, приміром, з Ужгорода на сьогодні важко поїхати навіть до Центральної України. З середнього залу, де квиток 100 гривень, і заповненість залу — тисяча глядачів, — 100 тисяч гривень, а 1% — це 1 тисяча гривень, ну вона ніяк не зробить катастрофи для організаторів заходів».

Наталія Яровенчук

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь