• Посилання скопійовано

ДПСУ надала роз'яснення щодо оподаткуванню представництв нерезидента

Лист ДПСУ від 27.06.2012 р. №17922/7/15-3417-01 «Про оподаткування представництв нерезидента»

ДПСУ нагадала, що з 1 червня 2012 року операції з розміщення товарів у митний режим переробки на митній території України здійснюються згідно з главою 23 розділу V «Митні режими» МКУ.
Відповідно до ст. 148 МКУ розміщення товарів у митний режим переробки здійснюється з умовним повним звільненням від обкладення митними платежами. При цьому розміщення товарів у цьому режимі допускається за письмовим дозволом митного органу за заявою власника цих товарів або уповноваженої ним особи.
Далі ДПСУ розглянула питання обкладення ПДВ операцій з реалізації резидентом України нерезиденту України сировини для використання у виробництві продукції на давальницьких умовах.
Так, згідно з п. 185.1 ПКУ об'єктом обкладення ПДВ є операції платників податків з постачання товарів/послуг, місце постачання яких знаходиться на митній території України, згідно зі ст. 186 цього Кодексу.
Враховуючи, що для операцій з постачання сировини для використання в операціях з переробки товарів, поміщених у митний режим переробки на митній території України, ПКУ не передбачено окремого порядку оподаткування, операції з реалізації резидентом України (платником ПДВ) нерезиденту України на митній території України сировини для використання в операціях з переробки товарів, поміщених у митний режим переробки на митній території України, підлягають оподаткуванню у загальновстановленому порядку за ставкою 20%.
Реалізація готової продукції на митній території України здійснюється у загальновстановленому порядку з нарахуванням ПДВ за основною ставкою.
При цьому ДПСУ звернула увагу на те, що згідно зі ст. 155 МКУ реалізація на митній території України продуктів переробки, власником яких є нерезидент, здійснюється через зареєстроване в Україні його представництво, на яке покладається обов'язок з декларування цих продуктів переробки для вільного обігу.
Також ДПСУ роз′яснила порядок обкладення податком на прибуток представництва нерезидента в Україні. Зокрема, зазначила, що при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток постійному представництву нерезидента в Україні потрібно керуватися відповідними положеннями ПКУ, що встановлюють порядок визнання та склад доходів і витрат, а також вимоги до первинних документів, що підтверджують отримання доходів та здійснення витрат за будь-якими операціям, які здійснюються представництвом (лист від 27.06.2012 р. №17922/7/15-3417-01).

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»