• Посилання скопійовано

Другий Закон про пільги для ІТ прийнято з урахуванням президентських правок

Закон cпрямовано на формування сприятливих умов для розвитку індустрії програмної продукції України, створення високопродуктивних робочих місць, залучення інвестицій, збільшення обсягів випуску високотехнологічної продукції тощо.

Закон про держпідтримку розвитку індустрії програмної продукції було прийнято з урахуванням пропозицій Президента. Як повідомлялося раніше, комітет ВР з питань науки та освіти розглянув пропозиції В.Януковича до законопроекту №8267, який передбачає запровадження спеціальних пільгових ставок ЄСВ, і рекомендував Верховній Раді прийняти його з урахуванням поправок.
Нагадуємо, два Закони про пільги було ветовано Президентом. Зокрема, у проекті №8267 главі держави не сподобалося, що запровадження запропонованого проектом механізму встановлення єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соцстрахування за попередніми підрахунками призвело б до втрат Пенсійного фонду до 6 млрд гривень на рік. Але вже наприкінці липня В.Янукович підписав перший Закон про пільги для IT-галузі №5091-VI, який набрав чинності 3 серпня 2012 р. Зокрема, Закон на 10 років (починаючи з 2013 року) звільняє від ПДВ операції з постачання ПЗ. Але стараннями Президента із Закону вилучено норму про зниження ставки податку на доходи фізичних осіб для працівників суб'єктів індустрії програмної продукції до 5%.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»