• Посилання скопійовано

Ставки податку на додану вартість та податку на прибуток в 2014 році

Ставка податку на додану вартість в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року

Ставки податку на додану вартість та податку на прибуток в 2014 році

Головне управління Міндоходів у м. Києві повідомляє, що ставка податку на додану вартість в 2014 році залишилась на рівні 20% та буде застосовуватись до кінця року. 

Дана норма передбачена пунктом 10 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Застосування з 1 січня 2014 року ставки ПДВ на рівні 17%, перенесено на 1 січня 2015 року.

Ставка податку на прибуток в 2014 році становитиме 18%.

Дана норма передбачена пунктом 10 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Подальше зниження ставки податку на прибуток здійснюватиметься поетапно: в 2015 році вона складатиме 17% і в 2016 році – 16%.

Суб'єкти індустрії програмної продукції, які застосовують особливості оподаткування, передбачені в пункті 15 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України застосовують ставку податку 5 відсотків.

Зазначені ставки податку на додану вартість та податку на прибуток встановлені у відповідності із Законом України від 19.12.2013 року  №713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків».

Джерело: ДПІ у Шевченківському районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»