• Посилання скопійовано

Порядки обліку платників податків і зборів та платників ЄСВ зазнають змін

Оприлюднено проекти змін до Порядку обліку платників податків і зборів та Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Порядки обліку платників податків і зборів та платників ЄСВ зазнають змін

Сьогодні, 3 серпня, на веб-порталі ДФС розміщено два проекти наказів Мінфіну, яким пропонуються затвердити зміни до:

  • Порядку обліку платників податків і зборів (Завантажити);
  • Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (Завантажити).

 

Які зміни передбачено у проекті Порядку обліку платників податків і зборів?

1) Уточнюються повноваження територіальних органів ДФС в областях, місті Києві, Центральному офісі великих платників податків ДФС (далі – ГУ) та ДПІ/ОДПІ в частині реалізації процедур обліку платників відповідно до функцій, визначених ПКУ.

Передбачено, що ДПІ здійснюють ті процедури обліку платників податків, які не передбачають одночасного виконання або завершення яких можливе без виконання інших процедур або функцій, що належать до повноважень ГУ.

2) Встановлюється, що у разі включення відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій до ЄДР  такі підрозділи беруться на облік у контролюючих органах на підставі відомостей з ЄДР. В інших випадках взяття на облік за основним місцем обліку відокремлених підрозділів іноземних компаній, організацій здійснюється після належної акредитації (реєстрації, легалізації) такого підрозділу на території України згідно із законом.

3) Визначаються особливості заповнення повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою №20-ОПП, у разі подання інформації про відокремлені підрозділи юридичної особи з місцезнаходженням за межами України.

4) Виключаються норми, які не належать до сфери регулювання Порядку обліку платників та/або дублюються у положеннях інших нормативно-правових актів. Зокрема, виключаються положення, що стосуються призначення та проведення перевірок, врегулювання податкових зобов'язань або податкового боргу та особливостей обліку у контролюючих органах великих платників податків.

 

Що пропонують змінити в Порядку обліку платників ЄСВ?

Проектом уточнюються повноваження головних управлінь ДФС в областях, м. Києві, Офісу великих платників податків ДФС (далі – ГУ), державних податкових інспекцій у районах, містах (крім міста Києва), районах у містах, об'єднаних державних податкових інспекціях (далі – ДПІ) в частині реалізації процедур обліку платників єдиного внеску відповідно до функцій, визначених ПКУ.

Передбачено, що ДПІ здійснюють ті процедури обліку платників єдиного внеску, які не передбачають одночасного виконання або завершення яких можливе без виконання інших процедур або функцій, що відносяться до повноважень ГУ.

 

Положення щодо порядку зняття з обліку платників єдиного внеску в контролюючих органах приводяться у відповідність до вимог статті 5 Закону  «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

 

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент обслуговування платників та електронну – oblik@sfs.gov.ua.

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»