• Посилання скопійовано

Вже остаточно вирішено скасувати «воєнні» податкові пільги та мораторій на перевірки

На спільній зустрічі Гетманцева, Мінфіну та представників МВФ було чітко зазначено, що для продовження програми фінансування необхідне прийняття законопроєкту №8401

Вже остаточно вирішено скасувати «воєнні» податкові пільги та мораторій на перевірки

Ми вже вказували, що з тексту Меморандуму з МВФ прийняття ВРУ законопроєкту №8401 щодо повернення податкових правил довоєнного часу заплановано на кінець червня 2023 року. Тож до вирішення цього питання залишилося не так багато часу.

І ось 16 травня Гетманцев у своєму Телеграм-каналі вказав, що спільно з Міністерством фінансів він провів зустріч з представниками МВФ щодо визначення наших кроків у фіскально-бюджетній політиці.

Окремо в його пості підкреслено, що надважливим для продовження програм фінансування є прийняття законопроєкту №8401, відновлення середньострокового бюджетного планування, а також утримання від необдуманих та популістських ініціатив, що завдають прямої шкоди бюджету та державі у війну. 

Тож вже в червні законопроєкт №8401 має бути прийнято ВРУ. Докладно про його норми ми писали тут.

Але під час цієї зустрічі було вирішено залишити мораторій на штрафи та перевірки для підприємців, що здійснюють діяльність на територіях, наближених до бойових дій.

Зазначимо, що  ця норма має зʼявитися ще у самому законопроєкті №8401, бо поки що її там немає та невідомо, як визначатимуть перелік цих територій. Про це дізнаємося тільки після прийняття Закону.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»