• Посилання скопійовано

Як здійснити повернення зайво/помилково сплачених податків, зборів та ЄСВ: інфографіка від ДПС

Податківці зробили зручну інфографіку - алгоритм дій для платників, які бажають повернути з бюджету надміру або помилково сплачені кошти. Найшвидше це можна зробити, подавши заяву в Електронному кабінеті (податківці нагадують навіть код форм заяви)

Як здійснити повернення зайво/помилково сплачених податків, зборів та ЄСВ: інфографіка від ДПС

ДПС у Харківській області повідомляє, що повернення або перекид помилково/зайво сплачених коштів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування здійснюється на підставі заяви платника та здійснюється тільки в межах рахунків ЕСВ.

Зразок заяви міститься у додатку 1 до наказу Міністерства фінансів України   від 23.07.2021 № 417 «Про затвердження Порядку зарахування у рахунок майбутніх платежів єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування або повернення надміру та/або помилково сплачених коштів» (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.09.2021 за № 1185/36807). Зауважимо, що:

  • на кожну платіжну інструкцію оформлюється окрема заява, до якої додається копія платіжної інструкції про сплату;
  • на платіжній інструкції необхідно написати «згідно з оригіналом», дата, підпис, П.І.Б. керівника або підприємця, печатка за наявності (для юридичних осіб);
  • на заяві обов’язково зазначається: підпис, ПІБ та печатка за наявності (для юридичних осіб);
  • у заяві заповнюються всі пункти.

Заяву можна подати в електронному кабінеті платника через «Листування з ДПС» (заява та платіжний документ скануються одним файлом у форматі pdf  та надсилається на область 2040 Харківська) або через E-mail: kh.official@tax.gov.ua

Джерело: ДПС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»