• Посилання скопійовано

Бізнес не погоджується з підвищенням ставки ВЗ до 5% для утримання з зарплати

Бізнес не погоджується з намірами влади підвищити навантаження на фонд оплати праці шляхом підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5% та має свою пропозицію

Бізнес не погоджується з підвищенням ставки ВЗ до 5% для утримання з зарплати

На думку Федерації роботодавців, запропоноване спочатку Урядом у законопроєкті №11416, а тепер й у доопрацьованому законопроєкті №11416-д підвищення навантаження на фонд оплати праці (шляхом підвищення ставки військового збору на заробітні плати з 1,5% до 5%) обов’язково призведе до збільшення податкового навантаження саме на легальних суб’єктів господарювання (як державної, так і приватної форми власності), що сприятиме подальшому викривленню конкурентного середовища та стане стимулом для ще більшої тінізації заробітних плат у приватному секторі.

У зв’язку із чим ми ще раз пропонуємо розглянути можливість відмови чи хоча б часткової відмови від намірів такого підвищення навантаження на фонд оплати праці, розглянувши можливість тимчасово, на період воєнного стану, передбачити у Податковому кодексі України, що база оподаткування ПДФО та військовим збором заробітної плати при повній зайнятості не може бути нижчою за 10 тис. грн. За оцінками роботодавців, це дозволить зібрати до бюджету додатково майже 20 млрд грн.

При цьому зазначений варіант збільшення оподаткування заробітних плат не матиме впливу, що стимулюватиме роботодавців до переведення виплати зарплати у «тінь», як це буде у разі підвищення ставки військового збору з 1,5% до 5%.

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»