• Посилання скопійовано

Чи треба створювати акцизний склад для бензолу сирого кам’яновугільного?

Податківці проконсультували платника податків щодо необхідності реєстрації акцизного складу та його відповідного облаштування у випадку, якщо такий суб’єкт господарювання зберігає бензол сирий кам’яновугільний, отриманий в процесі очищення коксового газу

Чи треба створювати акцизний склад для бензолу сирого кам’яновугільного?

Коментар до ІПК від 20.05.2019 р. № 2260/6/99-99-12-01-04-15/ІПК

Акцизний склад – це, зокрема, приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального (пп. «б» пп. 14.1.6 ПКУ у редакції з 01.07.2019 р.).

При цьому, відповідно до пп. 230.1.2 ПКУ (у редакції з 01.07.2019 р.) акцизні склади, на території яких здійснюється виробництво, оброблення (перероблення), змішування, розлив, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізація пального, повинні бути обладнані витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованому на акцизному складі, та рівнемірами-лічильниками рівня таких товарів (продукції) у резервуарі (далі - рівнемір-лічильник) на кожному введеному в експлуатацію стаціонарному резервуарі, розташованому на акцизному складі.

Водночас, акцизні склади, на яких здійснюється діяльність з переробки нафти, газового конденсату, природного газу та їх суміші, з метою вилучення цільових компонентів (сировини), що передбачає повний технологічний цикл їх переробки в готову продукцію (пальне), повинні бути обладнані лише витратомірами-лічильниками на кожному місці відпуску готової підакцизної продукції (пального) наливом з такого акцизного складу.

Таким чином необхідність встановлення рівнемірів-лічильників на акцизному складі, на якому здійснюється зберігання бензол сирого кам’яновугільного (код згідно УКТ ЗЕД 2707 10 90 00), який отримується в процесі очищення коксового газу, залежить від того чи передбачає діяльність підприємства повний технологічний цикл переробки в пальне чи ні.

Якщо і виробництво, і зберігання пального (бензолу) здійснюється підприємством на митній території України, такому підприємству необхідно створювати акцизний склад та облаштовувати його витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками.

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»