• Посилання скопійовано

Нарахування єдиного внеску на одноразові заохочення

Чи є базою для нарахування єдиного внеску вартість пам’ятних монет, безоплатно переданих працівникам у зв’язку з ювілейними та пам’ятними датами?

Згідно з частиною першою ст. 7 Закону про ЄСВ єдиний внесок для роботодавців та найманих працівників нараховується на суми нарахованої заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у т. ч. в натуральній формі, що визначаються відповідно до Закону про оплату праці, та суми винагороди фізособам за виконання робіт (надання послуг) за цивільно-правовими договорами.

Одноразові заохочення, не пов’язані з конкретними результатами праці (наприклад, до ювілейних та пам’ятних дат як у грошовій, так і натуральній формі), належать до фонду додаткової заробітної плати згідно з пп. 2.3.2 розділу 2 Інструкції №5.

Таким чином, на вартість пам’ятних монет, безоплатно переданих працівникам у зв’язку з ювілейними та пам’ятними датами, єдиний внесок нараховується на загальних підставах.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»