• Посилання скопійовано

Хто і за що має справляти екологічний податок за розміщення відходів?

Відповідно до пункту «і» статті 17 Закону України «Про відходи» суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані своєчасно в установленому порядку сплачувати екологічний податок, що справляється за розміщення відходів. Сплату екологічного податку за тимчасове зберігання відходів Законом України «Про відходи» не передбачено.

Підпунктом 14.1.223 Податкового кодексу України визначено термін «розміщення відходів», який істотно відрізняється від аналогічного терміна, визначеного Законом України «Про відходи». Відповідно до статті 5 Податкового кодексу, у разі якщо поняття, терміни, правила та положення інших актів суперечать поняттям, термінам, правилам та положенням Податкового Кодексу, для регулювання відносин оподаткування застосовуються поняття, терміни, правила та положення Податкового Кодексу. У зв’язку з цим для вирішення питань оподаткування Мінприроди радить звертатися до Державної податкової служби України.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»