• Посилання скопійовано

Мазут, що використовується для виробництва тепло- й електроенергії, не обкладається екоподатком

Чи обкладається екологічним податком обсяг реалізованого мазуту підприємству, що використовує це паливо для виробництва тепло- й електроенергії? Якими первинними документами контрагент повинен підтвердити фактичне використання палива?

Не обкладається, бо підпунктом 242.1.4 п. 242.1 ст. 242 ПКУ визначено, що не є об’єктом оподаткування такі види палива, як мазут і пічне пальне, що використовуються у процесі виробництва тепло- і електроенергії.

З приводу оформлення первинних документів повідомляємо, що згідно зі ст. 1 Закону про бухоблік первинний документ — це документ, що містить зведені данні про господарську операцію і підтверджує її здійснення. Підприємство самостійно визначає облікову політику, а також розробляє систему і форми внутрішньогосподарського обліку, звітності й контролю за господарськими операціями (п. 5 ст. 8 Закону про бухоблік). Підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, що фіксують факти здійснення господарських операцій і повинні оформлятися під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо — безпосередньо після її закінчення (п. 1 ст. 9 цього Закону).

За матеріалами Інтернет-конференції голови ДПС в Одеській області Олександра Чернобая

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»