• Посилання скопійовано

Банкова скоротила кількість українців, які платитимуть податок на розкіш

Базову ставку оподаткування для доходів понад 25 прожиткових мінімумів (понад 26 тис. грн) планується підвищити до 20%. Про це у понеділок, 12 березня, під час брифінгу заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова.

«У законопроекті закладено прогресивну шкалу для рівня доходів понад 25 прожиткових мінімумів, тобто це понад 26 тис. грн. У цьому випадку пропонується базову податкову ставку підвищити до 20%», — зазначила Акімова.

Також перший заступник голови Адміністрації Президента додала: щодо іншого у новому законопроекті продублюються норми, які пропонував віце-прем’єр, міністр соцполітики Сергій Тігіпко, — посилення оподаткування при купівлі предметів розкоші, яхт, літаків, машин представницького класу, запровадження податку на нерухомість.

Разом з тим Акімова наголосила, що завдяки запровадженню податку на багатство держбюджет може отримати додаткові 500 млн грн на рік, які підуть на соціальні ініціативи Президента, озвучені під час розширеного засідання Кабміну 7 березня.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь