• Посилання скопійовано

Податкова консультація щодо екоподатку застосовується з 01.01.2011 р.

Лист ДПСУ від 12.03.2012 р. №7005/7/15-2117 «Про розгляд листа»

Податкова нагадала, що Наказом ДПС України від 16.12.2011 р. №258затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо сплати екологічного податку, що справляється за розміщення побутових відходів.

Відповідно до цієї консультації платниками екологічного податку за розміщення побутових відходів є лише ті суб’єкти господарювання, що розміщують їх у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах, на використання яких отримано відповідний дозвіл спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища або його органів на місцях.

Норми пп. 240.1.3 п. 240.1 ст. 240 ПКУ, щодо практичного застосування яких надано консультацію, не змінювалися з моменту набрання ними чинності. Тож консультація застосовується з моменту набрання чинності нормою, щодо практичного застосування якої її надано, тобто з 01.01.2011 р.

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»