• Посилання скопійовано

Яким буде податок на дохід від депозиту?

Наразі йдеться про впровадження податку на доходи від депозиту, але 5% для такого податку — це замало. Він має бути не меншим, ніж податок на прибуток з громадян. Про це під час прес-конференції сказав фінансовий експерт В. Суслов.

«Західна практика полягає в тому, що зазвичай використовується прогресивна система оподаткування і враховуються всі види доходів», — зазначив В. Суслов.

За його словами, те, що в Україні нарешті запровадили оподаткування за ставкою 5%, — це неправильно.

«Адже чому ставка за основним видом доходів власника бізнесу менша, ніж 15% ставка податку на прибуток у найбіднішого робочого ... Те ж саме стосується і нескінченного спору про оподаткування доходів з депозитів», — додав він.

Він зазначив, що 5% — це замало, потрібно, щоб податок на прибуток від депозитів був не менший від податку на доходи з громадян, це приблизно 15 ? 20%.

Народний депутат від фракції Партії регіонів В. Горбаль зазначив, що дохід з депозитів — найпрозоріший податок, оскільки потрібно буде лише отримати інформацію від Нацбанку України. А також цей податок буде легко адмініструвати, оскільки відповідальність буде покладено на банки.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»