• Посилання скопійовано

«Зелений» податок: платити доведеться за пікніки й суницю

На вході до лісу під Севастополем братимуть гроші з науковців, екскурсоводів і пастухів

Тепер щоб у лісах під Севастополем зібрати кілограм суниці, доведеться платити. Міською владою було встановлено нові підвищені ставки збору за використання корисних властивостей лісу. Гроші братимуть за все: збирання грибів, ягід, горіхів, прогулянку та відпочинок, випас худоби і сінокіс. Наприклад, за випас на 1 га лісу великої рогатої худоби доведеться сплатити 161 грн, дрібної — 107 грн.

Новина занепокоїла севастопольців, і на місцевому форумі вже піднімається хвиля незадоволення. «З усіх боків обклали. Навіть за підніжний корм тепер доведеться платити. Боюся запитати, скільки коштує дихати», — пише один із користувачів. Проте у міськраді запевняють, що нововведення стосується структур, що заробляють на лісових ресурсах, й організаторів пікніків.

«Оподатковуватися буде проведення культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних та освітньо-виховних заходів, а також науково-дослідних робіт», — запевнив депутат Севастопольської міськради Р. Басов. Очікується, що збір з усіх цих видів діяльності у 2012 році принесе міському бюджету всього лише близько 20 тис. грн. Механізм оплати наразі обговорюється, проте, радше за все, стягуватимуть збір працівники лісових господарств на спеціальних постах при вході на зелену територію.

Як з’ясувалося, тепер розроблюється подібне нововведення і для всього Криму.

 

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»