• Посилання скопійовано

Мінфін збирається підвищити податок на землю втричі

Через рік ставка податку на землю може зрости мінімум до 68 грн

Мінфін збирається підвищити податок на землю втричі

Сейчас она составляет для пашни, сенокосов и пастбищ около 20 грн (0,1% от средней нормативной денежной оценки земли в 20,6 тыс. грн), однако через год ставка может повыситься минимум до 68 грн.

Изменения направлены на увеличение доходов местных бюджетов. В 2012 году в них поступило примерно 11,7 млрд грн земельного налога.

Однако в Госземагентстве инициативу Минфина не поддерживают. «В Украине нормативная оценка земель в населенных пунктах очень высокая, «перегретая». Поэтому повышение ставок не то что ударит по собственнику, а спровоцирует социальный бунт», - отметил собеседник издания в агентстве.

Джерело: Коммерсант-Україна

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»